2009 m. gegužės 24 d., sekmadienis

Sekmadienio dienoraštis

Sekmadieniai būna įvairūs... man pastaruoju metu jie būdavo liūdnoki, ypač vakarai. Sakau, žiūrėsiu, koks sekamdienis bus Prancūzijoj, kaime, kur laikinai gyvenu. Normalu, buvau pakviesta nueit į bažnyčią 11 val. Prieš tai gavau kavos ir kruasaną. Bažnyčioje buvo nuobodu, nes giesmių dainuot svetimom kalbom neišeina, tad ką beveiksi, dairiausi. Kaip ne Raudondvario kaime, aplink tik senoliai stovėjo. Ir bobučių prancūziško žavesio nesimatė nė per kur. Atradau tik vieną, galimai panašią į Coco. Tiksliau, jos kostiumėlis, neišpasakyto senumo, buvo panašus į Coco. Tuomet dar netikėtai atradau tikrai dailų vyriškį, kuris, kaip atsirado staiga, taip ir dingo iš akių. Bet mačiau, kad pamaldus.
Po mišių grįžome namo su "manuoju" senoliu. Pietums patiekė salotų ir avienos. Pasirodo, ją visai galima valgyt. O vėliau išvykom į turą po apylinkes. Buvo karšta. Visų labiausiai norėjau gulėt prie ežero netoliese. Kelionė užtruko, ir nepaisant gražių prancūziškų namelių ir senų bažnytėlių, buvo neįdomi. Šalia manęs sėdėjo 7 metų mergaitė, kuri nuolat čiulpė pirštą, o jos vienos pėdos pirštai buvo keistai suaugę, bet miela ji.
Po vakarienės su vynu ir kiaušiniene, grįžau į savo kambarį apmąstymams. Sekmadienis toks, koks yra - visur liūdnokas.

2 komentarai:

  1. Nu zinok, tavo liudnus postus beskaitant galima apsisisiot is juoko!!!!!!
    "jos vienos pėdos pirštai buvo keistai suaugę, bet miela ji" - ant rimto, Jurga!!!!! :)))
    Kas antras sakinys ir as springstu :))) Tavo pasakojimo stilius - neikainojamas :))) Isivaizduoju 'gyva' varianta - tai dar geriau... :)))

    P.s. as siandien nusipjoviau beveik visa kaires rankos nykscio galiuka, paprikas bepjaustydama. Slykstu. Ir negalesiu ait plaukt.

    AtsakytiPanaikinti
  2. nusipjauti piršto galiuką yra kažkas.Beveik davidas lynchas ir atskiras filmas, ahh??

    AtsakytiPanaikinti