2009 m. birželio 10 d., trečiadienis

Moters misija

"XX a. 8-ajame dešimtmetyje buvo atliekami tyrimai, norint įrodyti, kad menstruacijos trukdo moteriai siekti aukštesnių akademinių rezultatų".

Boboms tik vaikus auginti ir rūpintis namais reikia. Kas čia per noras viską išmanyt, būt prezidentėmis ar uždirbti tiek pat, kiek vyrai. Juk ant pečiaus sėdėt tik geriau... ir ypač gerai, 'tomis dienomis'.

"JAV 80 proc. sprendimų dėl pirkinių priima moterys, Japonijoje, kokį automobilį pirkti, sprendžia 2/3 moterų, todėl kompanijos, kurdamos dizainą ar reklamą, vis dažniau susipranta į savo komandą įtraukti moteris – kaip kitaip pažinti savo vartotojų grupę? Taip pat nustatyta, kad jei kompanijos valdyboje yra daugiau nei trys moterys, įmonės investicijos „uždirba“ 80 proc. daugiau.
Dirbančios motinos dažnai diskriminuojamos dėl atlygio už darbą, tačiau pagal tyrimus jos savo darbus atlieka netgi geriau už vaikų neturinčiąsias. Ir dar – šalyse, kuriose vaikus auginančioms moterims sudaromos sąlygos siekti karjeros, gimstamumas didėja, o ne mažėja (skirtingai nei galėtumėte įtarti!)".

Prancūzijoje tai - akivaizdi tiesa. Moterys su trimis ir daugiau vaikų, dirbančios, kasdien gaminančios maistą čia visai neatrodo liūdnos ar kresnos, greičiau atvirkščiai - elegantiškos ir žavingos. Tad ką čia besvarstyt - vaikai, menstruacijos ir kita "bobiška" yra mūsų identiteto dalis ir nereik jo laužyt dirbtinai. Diskusija baigta.

1 komentaras:

  1. As jauciu po situ metu ir sito darbo i vaikus net ziuret nenoresiu. Karjera irgi.

    AtsakytiPanaikinti